Hieronder vindt u een overzicht van veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
We houden de adviezen en maatregelen van de overheid en het RIVM scherp in de gaten. We bekijken onze maatregelen dan ook elke dag opnieuw. *Werkzaamheden in huis. Bij de werkzaamheden in en rond de woning nemen onze schouwers een aantal strikte maatregelen in acht waaraan zij zich te allen tijde zullen houden. De schouwers zullen handen voor en na hun bezoek ontsmetten, geen handen schudden en ruim 1.5. meter afstand houden. Ze zullen alleen werken wanneer ze geen symptomen vertonen en uw woning alleen betreden met uw toestemming. Hebt u zelf gezondheidsklachten of wilt u liever dat de schouwer op een later moment terugkomt? Dan vragen we u de schouwer niet binnen te laten en met ons contact op te nemen voor een nieuwe afspraak. De contactgegevens vindt u hier. Op verzoek en na instructie van de schouwer, kunnen de foto’s van de plek waar de glasvezelaansluiting moet komen ook door u zelf met uw mobiel worden genomen en verstuurd; dan hoeft de schouwer ook niet bij u binnen te komen. *Werkzaamheden buitenshuis. Bij de werkzaamheden in de straat houdt onze aanlegploeg zich natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM. Ze schudden geen handen en gaan alleen aan het werk wanneer ze geen symptomen vertonen. Citius Fiber heeft besloten om alle evenementen met veel bezoekers voorlopig uit te stellen. Via onze website of via email – als u deze met ons heeft gedeeld via de aanmelding – houden we u zo veel mogelijk op de hoogte.
Ja, wij volgen hierbij uiteraard de richtlijnen van het RIVM en bekijken dit op dagbasis. Uw gezondheid en dat van onze medewerkers hebben absolute prioriteit. Wij hebben aantal strikte maatregelen hebben getroffen waaraan de medewerkers van BAM Infra Telecom zich te allen tijde zullen houden. De schouwer en het graafpersoneel zullen handen voor- en na zijn bezoek ontsmetten, geen handen schudden en ruim 1.5. meter afstand houden. Zij werken uiteraard niet als ze verkouden of ziek zijn. Hebt u zelf gezondheidsklachten? Dan vragen we ook de schouwer niet binnen te laten en met ons contact op te nemen om een afspraak te maken voor een later moment. Op verzoek en na instructie van de schouwer, kunnen de foto’s van de plek waar de glasvezelaansluiting moet komen ook door u zelf met uw mobiel worden genomen en verstuurd; dan hoeft de schouwer ook niet bij u binnen te komen.
4G of 5G zijn draadloze technieken over het mobiele netwerk. De stabiliteit en snelheid van mobiel dataverkeer is bijvoorbeeld afhankelijk van zendmasten, de hoeveelheid zendmasten en hoeveel apparaten gelijktijd van het netwerk gebruik maken. Met een glasvezelverbinding bent u altijd verzekerd van goed, snel en betrouwbaar internet.
Dit betekent dat alle providers welkom zijn om met ons afspraken te maken over het aanbieden van glasvezeldiensten over ons glasvezelnetwerk. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor jou beschikbaar zijn en voor een advies op maat .
Supersnel, stabiel en veilig internetten, haarscherp tv-kijken en bellen. Ongestoord gamen ,supersnel bestanden down- én uploaden. online thuiswerken of onderwijs op afstand. Op meerdere apparaten tegelijk en overal in huis. Met glasvezel kan het allemaal! Daarnaast sluiten we steeds meer apparaten in huis aan op het internet. Wat dacht u van een slim beveiligingssysteem, een slimme thermostaat en in de toekomst ook een slimme oven of koelkast? Alle apparaten die u nu en in de toekomst gebruikt vragen om een betrouwbare verbinding. En betrouwbaar internet begint bij het beste netwerk.
Ja, daar is glasvezel juist uitermate geschikt voor omdat glasvezel een constante hoge snelheid bied en omdat u de verbinding niet deelt met uw buurtgenoten is het ook nog eens erg stabiel. Het maakt zelfs niet hoeveel apparaten er gelijktijdig in uw huis gebruik maken van de internet. Via glasvezel kunt u ook nog eens net zo snel kunt uploaden als downloaden. Dat betekent in de praktijk, Skypen of Zoom-en met haarscherp beeld en zonder haperingen gamen met tegenstanders van over de hele wereld.
De beveiliging van data, zoals bij internetbankieren, gebeurt op het zogenaamde applicatieniveau. Dat betekent dat de eigenaar van de website of app die u gebruikt, verantwoordelijk is voor de beveiliging van al uw gegevens. Het netwerk van Citius Fiber faciliteert hier in en voldoet aan alle veiligheidseisen die hieraan worden gesteld.
Dat komt vooral doordat een glasvezel netwerk niet gevoelig is voor invloeden van buitenaf zoals, corrosie, blikseminslagen, instrakingen of storingen door radiofrequenties. Dat maakt glasvezel de snelste én meest stabiele keuze en superieur aan een COAX- of Kopernetwerk.
Een glasvezelnetwerk is een supersnel en stabiel communicatienetwerk. Zo’n netwerk bestaat uit glasvezelkabels die van dik naar dun gaan. Rond een stad of dorp liggen de dikke grondkabels. Vanuit een zogenaamde wijkcentrale wordt de glasvezel in de wijk verder verdeeld via een wijkgrondkabel, die onder het straatwerk overgaat naar een dunnere variant. Vanaf de straat trekken we de een haardunne glasvezel door naar uw huis. Dit wordt ‘Fiber to the Home’ genoemd. Met een eigen glasvezelaansluiting hebt u dan een rechtstreekse, betrouwbare verbinding met het internet, nu en in de toekomst. De verbinding deelt u niet met bijvoorbeeld je buren en dus is jouw internetsnelheid niet afhankelijk van het internetgebruik van je buren . Let wel: om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk hebt u nog wel een abonnement nodig bij 1 van de beschikbare providers. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn en voor een advies op maat.
We gebruiken steeds meer data. De groei is zo’n 30% per. (online) thuiswerken, onderwijs op afstand, de evolutie van spraak-, muziek- en video- en gametoepassingen vragen om een steeds snellere en stabielere internetverbinding. Ook komen er steeds meer slimme apparaten in huis die werken via internet. Met glasvezel kunt u op al deze apparaten tegelijk en zonder vervelende haperingen online zijn.
Als wij ons werk hebben afgerond, is uw huis aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Om te profiteren van een veel snellere en stabielere internetverbinding, kiest u de provider en het pakket dat het beste past. Wilt u snel profiteren? Dan kunt u vaak bij uw provider van keuze al een bestelling plaatsen voor dat de aansluiting gereed is. De provider zorgt dan dat uw abonnement zo snel mogelijk wordt geactiveerd. Ons netwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers bij ons welkom zijn om hun diensten over dit netwerk aanbieden. Bekijk hier welke providers hun diensten op dit moment al over ons netwerk aanbieden en doe de vergelijking.
Jazeker, glasvezel is niet alleen supersnel maar extreem betrouwbaar. Gebruikers van glasvezel melden gemiddeld het minst vaak een storing met hun internetverbinding, zo bleek uit een onderzoek van de Consumentenbond (in 2015 al). Daarnaast gebruikt uw verbinding misschien meer dan u denkt. Uw -digitale – televisie, telefoon, Hue lampen, Sonos, Xbox of Playstation maken ook gebruik van internet. Bovendien groeit de hoeveel data die we online versturen met 30% jaar met de komst van steeds meer handige toepassingen en apparaten die werken via internet ( zoals zorg op afstand, slimme thermostaat, rookmelder of deurbel) wordt dit alleen maar meer. En met de enorme capaciteit/bandbreedte van glasvezel kan ons netwerk nog decennia lang mee.
De manier waarop we het netwerk nu belasten is nu nog extreem laag. Maar met de wetenschap dat we veel meer data en digitale apparaten gaan gebruiken de aankomende jaren, zal deze belasting groeien. Het glasvezelnetwerk heeft gelukkig zoveel capaciteit dat het nog decennia mee kan.
Supersnel! De capaciteit van het glasvezelnetwerk is enorm. Zo kan één glasvezel gemiddeld tot acht terabyte per seconde aan data versturen. Het record is echter al een veelvoud daarvan (in 2015 bijvoorbeeld al 255Tbit/sec ) Dat zijn zo’n vijf miljoen foto’ of vier miljard telefoongesprekken, die gelijktijdig gevoerd kunnen worden. De snelste glasvezelabonnementen die in sommige delen van Nederland al beschikbaar zijn, bieden een upload- en downloadsnelheid van 1 Gbit/s.
Glasvezel is een haardunne vezel van glas. Het verzenden van de data over een glasvezel gaat via het zenden van (laser)licht. Doorlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller wordt informatie over en weer worden gestuurd. U kunt het een beetje vergelijken met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn.
Via glasvezel kijkt u ongestoord digitaal televisie. Of het nu regent, waait of sneeuwt. Afhankelijk van uw provider beschik je over een groot zenderaanbod, waarvan vaak het merendeel deel in HD-kwaliteit en kunt u gebruikmaken van interactieve televisie (pauzeren, vooruitspoelen, opnemen). Naast natuurlijk stabiel Netflix, Disney Plus, Amazon Prime, Videoland , Uitzending Gemist etc. op televisie, tablet of iPad. Vanwege de hoge capaciteit kunt u in de toekomst probleemloos ‘ultra HD’ (via 4k- en 8k-televisie) kijken en andere televisiediensten gebruiken.
ADSL en VDSL maken gebruik van het kopernetwerk dat van oudsher – door bijvoorbeeld KPN – wordt gebruikt voor vaste telefonie. De opwaardering van dit netwerk maakt internet- en soms ook televisiediensten mogelijk. ADSL en VDSL kennen echter wel enkele nadelen: zo geldt hoe langer de koperkabel des te groter de weerstand. En meer weerstand betekent een lagere capaciteit en bandbreedte en lagere maximale snelheid. Ook kan een kopernetwerk door bijvoorbeeld vocht en instraling verouderen. Hiermee is een kopernetwerk niet toekomstbestendig. Glasvezel is daarentegen ongevoelig is voor weersomstandigheden en storingen, kent geen weerstand doordat verzending van data via lichtpulsen gaat en de capaciteit is daardoor in principe oneindig is. Met glasvezel hebt u nu en in de toekomst de snelheid die u nodig hebt. Een ander verschil is dat u – in tegenstelling tot bij koper – met glasvezel bestanden kunt up- en downloaden met dezelfde hoge, stabiele snelheid. Dat bespaart u veel tijd.
Ja, bij uitstek zelfs. Met glasvezel kunt u supersnel en veilig internetten via een betrouwbaar netwerk. Niet alleen de downloadsnelheden maar ook de uploadsnelheden bijzonder hoog. Dat betekent dat u eenvoudig gebruik kunt maken van clouddiensten, Skype, Teams, Zoom, het delen van grote bestanden, maar ook bijvoorbeeld beveiliging en zorg op afstand. Bovendien is ons glasvezelnetwerk klaar is voor de groei van dataverkeer die gepaard gaat met ontwikkelingen als ‘smart farming’ , 3D-beeldbellen of 3D printing.
Jazeker. Glasvezel biedt nu als en straks nog meer mogelijkheden voor zorg en beveiliging op afstand. Er komen steeds meer toepassingen, waardoor u langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Er komen steeds meer slimme apparaten, die in verbinding staan met bijvoorbeeld de thuiszorg of familie. Die kunnen dan bijvoorbeeld op afstand een oogje in het zeil houden of u via de Ipad informeren over medicatie en benodigde zorg inschatten. Dit soort toepassingen vragen veel capaciteit van een communicatienetwerk. Glasvezel biedt deze capaciteit, ook wel bandbreedte genoemd. Ook goed om te weten is dat een glasvezelaansluiting bijdraagt aan de waarde van uw woning. Fijn als u in de toekomst overweegt uw woning te verkopen.
Supersnel internetten, haarscherp televisiekijken, ongestoord bellen, dat kan allemaal met glasvezel. Glasvezel biedt namelijk een betrouwbare vaste verbinding die ook bij uitstek geschikt is voor bedrijven. Dankzij de enorme capaciteit is glasvezel klaar voor de toekomst. Omdat u uw verbinding met niemand hoeft te delen hebt u nooit last van digitale spitsuren en storingen. En wist u dat je met glasvezel net zo snel kunt uploaden als downloaden? Tot slot is glasvezel ook nog eens een milieuvriendelijke oplossing ten opzichte van de ouderwetse koperverbinding. Zo krijgt u dus op allerlei manieren waar voor uw geld. Bekijk alle voordelen van glasvezel.
Glasvezel is supersnel en biedt de meest stabiele vorm van internet die er bestaat. Dat zorgt ervoor dat u met gemak op meerdere apparaten tegelijk online kunt zijn en grotere bestanden kunt up- & downloaden. En dat is wel zo prettig met de hoeveelheid data die de komende decennia alleen maar groter zal worden. Glasvezel is noodzakelijk om mee te gaan in een maatschappij die op alle fronten digitaliseert. Want continue ontwikkeling van nieuwe diensten vragen om een snelle, stabiele en veilige verbinding gaat razendsnel. Denk hierbij aan thuiswerken, onderwijs & zorg op afstand, zakelijke toepassingen, ‘domotica’ (huisautomatisering), (VR-) gaming en nog veel meer. Glasvezel biedt deze supersnelle en betrouwbare internetverbinding. Omdat de capaciteit van glasvezel in principe oneindig is, ben je klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen, ongeacht de capaciteit die deze ontwikkelingen vragen.
Glasvezel is een vezel zo dun als een haar, gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie wordt met behulp van laserlicht via glasvezel op een betrouwbare en snelle manier verzonden. Digitale gegevens worden doorgegeven door laserlicht met een heel hoge snelheid aan en uit te schakelen. Door deze moderne techniek is het signaal ongevoelig voor storingen en kan het grote snelheden en bandbreedtes aan. Glasvezel is een zeer betrouwbare techniek en daardoor ongevoelig voor storingen. Bovendien kent glasvezel een enorme bandbreedte. Met meerdere apparaten tegelijk online is dus geen enkel probleem.
Eenmaal aangesloten kunt u gebruik maken van alle voordelen van glasvezel. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende providers met aantrekkelijke pakketten en kunt u een keuze te maken voor een provider die het beste bij u past. Maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alles bij het oude laten en er later gebruik van maken. Zie het als een snelweg voor uw internet. U beslist zelf of en wanneer u er gebruik van wilt maken, maar de oprit er naar toe heeft u dan in elk geval geregeld. Kijk hier voor de beschikbare providers en hun actuele aanbod.
Als u zich op tijd aanmeldt, is een glasvezelaansluiting van Citius Fiber gratis. Dit geldt op het moment dat we glasvezel aanleggen in uw wijk en als uw woning binnen het aansluitgebied valt. We adviseren u zich tijd aan te melden voor een gratis glasvezelaansluiting. Ook als u er (voorlopig) geen gebruik van denkt te maken. Een glasvezelaansluiting verplicht u verder tot niets. Als Citius Fiber klaar is met de aanleg in uw wijk en u wilt later toch graag een glasvezelaansluiting, dan zijn er wel kosten aan verbonden. Aanmelden voor een glasvezelaansluiting kan online, telefonisch, via de post of bij de schouwer.
Citius Fiber blijft de eigenaar van het glasvezelaansluitpunt in uw huis. Als bewoner mag u geen veranderingen aanbrengen die van invloed zijn op de aard en werking van het glasvezelaansluitpunt en de bijbehorende apparatuur.
Via de post of als als u zich hebt ingeschreven voor onze nieuwsupdates wordt u op de hoogte gesteld van alle werkzaamheden. Met vragen kunt u tijdens openingstijden terecht bij onze klantenservice.
Als we ’s ochtends de stoep open graven dan proberen we deze voor het einde van de middag al weer dicht te hebben. Als uw straat moeilijk toegankelijk is, dan is dat dus slechts voor korte tijd. De graafwerkzaamheden in uw straat duren in principe niet langer dan vijf dagen. Door loopplanken blijven woningen en winkels gewoon toegankelijk. Graafwerkzaamheden in uw straat duren doorgaans niet langer dan vijf dagen en we zorgen er altijd voor dat uw woning of onderneming toegankelijk blijft. Wij proberen de eventuele overlast minimaal te houden. We hebben hierover nauw contact met de gemeente.
Het liefst houden we de bestaande aansluiting aan voor de glasvezelaansluiting. Deze zit bij veel huizen in de meterkast of in de woonkamer. Als u klant wordt bij een van de providers, dan wordt er door een monteur een glasvezel-modem geplaatst op de plek waar uw huidige aansluiting zit, daarna wordt de aansluiting geactiveerd. Omdat voor het gebruik van glasvezel stroom nodig is, moet er wel een stopcontact in de buurt van de glasvezelaansluiting zijn.
De schouwer komt langs bij elke huis in de straat waar we werken aan de aanleg van glasvezel. De schouwer komt langs als hij in de buurt is en dus niet op afspraak. Het kan zijn dat hij nog langskomt of dat hij u heeft gemist. Heeft de schouwer een kaartje achtergelaten? Dan kunt u het beste de instructies en het vermelde telefoonnummer op het kaartje aanhouden. Geen bericht in de bus? Dan kunt bellen of e-mailen met onze klantenservice.
Onze schouwers weten alles over het aansluiten van uw woning. Voor advies en hulp bij het afsluiten van een glasvezelabonnement kunt het beste contact opnemen met de beschikbare providers.
Om uw wijk op glasvezel aan te sluiten, vinden er graafwerkzaamhedenplaats. Ook in de straat. Het is dus mogelijk dat je straat opengemaakt wordt. Is dat het geval? Dan krijg je dit op tijd van ons te horen. Goed om te weten: voor het einde van de dag is de straat weer dicht, want we willen de overlast tot een minimum beperken. Vaak blijft er zand op de bestrating liggen. Dat doen we, omdat het straatwerk zo goed vast komt te liggen.Meestal niet. Vaak hoeft alleen de stoep tijdelijk open gegraven te worden. Dit doen we in overleg met de gemeente en gebeurt vaak aan één kant van de straat tegelijk. De huizen in uw straat zijn zo altijd bereikbaar voor hulpdiensten. Ook leggen we indien nodig loopplanken zodat huizen en winkels toegankelijk blijven. Als we ’s ochtends de stoep opengraven, proberen we deze voor het einde van de middag weer dicht te hebben. We doen er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken
Ja, iedereen die betrokken zijn bij de aanleg van het glasvezelnetwerk draagt altijd legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar als de schouwer of -monteur bij u voor de deur staat. De schouwer herkent u aan de blauwe jas, de gravers & monteurs aan de veiligheidshesje met de logo’s van Citius en BAM en de websitenaam.
De glasvezelmonteurs zijn meestal met z’n tweeën: één voor de grotere werkzaamheden en een andere voor de installatie. Vaak wordt eerst de glasvezelkabel bij uw gevel opgegraven en naar uw kelder of kruipruimte doorgetrokken. Soms moet hiervoor een beperkte boring gedaan worden. Daarna installeert de andere monteur het glasvezelaansluitpunt op de met u afgesproken plek en bekijkt of alles voldoet aan de eisen zoals die aan een glasvezelaansluiting zijn gesteld; bijvoorbeeld dat de apparatuur van de provider in een later stadium makkelijk kan worden aangesloten.
Als het vriest en de grond bevroren is, kunnen we de aanlegwerkzaamheden niet uitvoeren. De werkzaamheden worden dan tijdelijk stilgelegd en zullen op een warmer moment worden hervat. Heeft het stilleggen gevolgen voor de planning van uw glasvezelaansluiting dan brengen we u daar natuurlijk persoonlijk van op de hoogte.
Heeft de schouwer een kaartje bij je achtergelaten? Lees dan de instructies of neem contact op met onze klantenservice.
Dat is nodig om de perfecte plek voor uw glasvezelaansluiting te bepalen. Zowel technisch als voor het oog. Een van onze schouwers komt hiervoor bij u langs. Meestal is die perfecte plek de meterkast. Door dit vooraf te bekijken en noteren, kunnen we uw huis straks snel en probleemloos aansluiten op het glasvezelnetwerk. U kunt de schouwer herkennen aan de blauwe jas met ons website en de logo’s van BAM en Citius Fiber. Op uw verzoek kunnen zij zich via een pas van de BAM Infra Telecom legitimeren.
Samen met de schouwer heeft u gekeken wat de meest geschikte plek voor de glasvezelaansluiting is; zowel technisch als op het oog. Mocht er later een aantoonbare reden zijn dan kan de glasvezelaansluiting later mogelijk verplaatst worden. Wilt u de het glasvezelaansluiting laten verplaatsen om een technische reden? Neem dan contact op met de provider bij wie u een glasvezelabonnement hebt afgesloten. Is er een andere reden voor de verplaatsing; bijvoorbeeld bij een verbouwing? Dan kunt u een aanvraag doen via mijnaansluiting.nl.
De activatie van uw glasvezelabonnement wordt gedaan door de monteur van de provider die u hebt gekozen. Neem dus met uw provider contact op voor een nieuwe afpraak. De contactgegevens vindt u op de website van uw provider.
Er zijn veel verschillende varianten. Welke we kiezen in uw huis is onder andere afhankelijk van de de plek van het glasvezelaansluitpunt in uw woning. Vaak is het een klein, wit kastje van zo’n 10 centimeter breed en hoog. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice
Dit hangt af van de aanlegfase in je wijk. Via onze nieuwsupdates blijft u op de hoogte van de werkzaamheden en geven we je informatie over de verschillende stappen. Liever persoonlijk contact? Of neem contact op met onze klantenservice of vraag het aan een Nederlands sprekende medewerker van de BAM Infra Telecom in een geel veiligheidshesje.
Om uw huis aan te sluiten op glasvezel trekken we een glasvezel vanaf de straat naar uw huis. Meestal gebeurt dit ondergronds via een zogenaamde tuinboring. Is uw tuin meer dan 30 meter dan gaat dit vaak niet in 1 keer. We zullen dan halverwege in je tuin een gat ter grootte van een stoeptegel in de grond maken. Natuurlijk bepalen we samen met u de beste plek en beperken we de eventuele schade tot een minimum.
We maken steeds meer gebruik van het internet. Jaarlijks neemt ons datagebruik met bijna 40% toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij. Met een glasaansluiting profiteer je van van betrouwbaar, snel en stabiel internet. Direct al, maar ook morgen en in de toekomst. Als we momenteel glasvezel bij u in de wijk aanleggen, is een aansluiting gratis. Kiest u om tijdens de aanleg nog niet aangesloten te worden op glasvezel, maar later wel. Dan zullen daar kosten voor in rekening worden gebracht.
Als wij in uw wijk bezig zijn met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk, dan worden in principe alle woningen binnen dit aansluitgebied door ons gratis aangesloten. Dus ook de huurwoningen. Wij hebben hiervoor wel toestemming nodig van de woningbouwverenigingen of pandeigenaren. Sowieso moet u zichzelf ook aanmelden voor de gratis glasvezelaansluiting. Dit kunt u online doen via de code die u van ons ontvangt via de post, of via de schouwer die bij u langskomt. Woont u in een hoogbouwcomplex? Dan kan het zijn dat u later wordt aangesloten dan andere huizen in uw wijk. Dat komt omdat hoogbouw soms extra coördinatie en afstemming met VvE of woningcorporatie vergt. Zijn de werkzaamheden bij u in de wijk helemaal afgerond? Doe de postcodecheck om te achterhalen of uw woning inderdaad in het aansluitgebied ligt. Op het moment dat uw woning nog niet aangesloten is het glasvezelnetwerk van Citius Fiber, neemt uw provider contact met ons op voor het monteren van het glasvezelaansluitpunt. Bedenk wel dat een glasvezelaansluiting gratis en geheel vrijblijvend is op het moment dat we glasvezel aanleggen bij u in de wijk. Wilt u in een later stadium alsnog gebruikmaken van glasvezel? Dan worden er kosten in rekening gebracht. De aannemer moet dan namelijk speciaal terugkomen voor één adres.
De glasvezelmonteur graaft de glasvezelkabel op bij de gevel en deze wordt meestal vanuit de kelder of kruipruimte doorgetrokken naar de plek waar het glasvezelaansluitpunt komt. Vervolgens installeren we het aansluitpunt op de afgesproken plek, meestal in de meterkast. Uw tuin of bestrating blijft bij de werkzaamheden nagenoeg intact. Is uw voortuin langer dan 30 meter? Als u een grote voortuin heeft, kunnen we de afstand mogelijk niet in één keer overbruggen. Als dit het geval is, moeten we halverwege uw tuin een gat ter grootte van ongeveer een stoeptegel in de grond maken. Samen met u bepalen we de beste plek.
Op het kaartje dat u hebt ontvangen staat vaak de reden vermeld waarom onze medewerker bij u aan de deur was. Op dit kaartje staat ook hoe u een nieuwe afspraak kunt maken. U kunt op diverse momenten een medewerker van ons verwachten: 1. als we in uw wijk bezig zijn met de aanleg komt er een schouwer van de BAM Infra Telecom bij u langs. Dat gebeurt zonder afspraak 2. als de glasvezelkabel van de straat naar uw huis wordt doorgetrokken via een ondergrondse tuinboring. U hoeft hiervoor niet thuis te zijn 3. als de monteur uw woning aansluit op glasvezel. Hiervoor maken we vooraf een afspraak met u , want het is belangrijk dat u of een bevoegd (meerderjarig) persoon thuis bent 4. Wanneer uw provider bij ons aangegeven heeft dat u een storing hebt, die wordt veroorzaakt door onze apparatuur.
Een van onze schouwers komt bij u thuis om te kijken wat de meest geschikte plek is voor uw glasvezelaansluiting. Zowel technisch, als voor het oog. Het liefst houden we de bestaande aansluiting aan voor de glasvezelaansluiting. Deze zit bij veel huizen in de meterkast of in de woonkamer. Als u klant wordt bij een van de providers, dan wordt er door hun monteur een glasvezel-modem geplaatst op de plek waar uw huidige aansluiting zit, daarna wordt de aansluiting geactiveerd. Omdat voor het gebruik van glasvezel stroom nodig is, moet er wel een stopcontact in de buurt van de glasvezelaansluiting zijn.
Stap 1 Je krijgt bezoek van de schouwer van de BAM Infra Telecom. Die kijkt samen met u waar de glasvezel in uw huis het beste aangesloten kan worden.. Stap 2 De stoep e/o straat in uw wijk wordt opengemaakt zodat de glasvezelkabels in de grond gelegd kunnen worden. Daarna wordt de kabel ongeveer 60 cm diep, ondergronds naar uw woning gebracht. Dit doen we via een zogenaamde tuinboring. Een tuinboring is onschadelijk voor de voortuin en bestrating. Voor een tuinboring hoeft u niet thuis te zijn. Stap 3 Als u toestemming hebt gegeven komt de monteur op de ,met u afgesproken datum, uw huis op glasvezel aansluiten op de met u afgesproken plek. Stap 4 als u een abonnement hebt afgesloten dan komt de monteur van de door u gekozen provider op afspraak bij u langs om uw modem te installeren en de (internet-)verbinding te activeren. Op dat moment gaat u profiteren van supersnel en betrouwbaar internet en bent u ook klaar voor de toekomst.
U herkent ze aan de oranje en gele veiligheidshesje met onze websitenaam (gratisglasvezelaansluiting.nl) en de logo’s van BAM Infra Telecom en Citius Fiber. De BAM Infra Telecom medewerkers met een geel hesje spreken Nederlands en kunnen de meeste vragen beantwoorden.
De schouwer van BAM Infra Telecom herkent u aan een blauwe jas met onze websitenaam (gratisglasvezelaansluiting.nl) en de logo’s van BAM Infra Telecom en Citius Fiber. Op uw verzoek kunnen zij zich legitimeren met een pas van BAM Infra Telecom.
Zeker. Een aansluiting op ons glasvezelnetwerk is gratis en verplicht u verder tot niets. Ook als u nu nog niet van plan bent hier gebruik van te maken, adviseren we te kiezen voor een glasvezelaansluiting van Citius Fiber. Dat kunt u doen door zich aan te melden gedurende de aanlegperiode. In de toekomst kunt u dan altijd nog kiezen voor een abonnement voor internet, televisie en telefonie van één van de verschillende providers op ons glasvezelnetwerk. Moeten we later terugkomen om uw woning aan te sluiten op glasvezel dan worden er wel kosten in rekening gebracht.
In Prinsenbeek zullen we tot eind van het jaar bezig zijn. Voor andere gemeentes is dat is lastig te zeggen. In een aanleggebied sluiten we straat voor straat huis voor huis glasvezel aan. Hoe lang dat precies duurt is natuurlijk afhankelijk van het aantal huizen en de onderlinge afstanden in het gebied. Tijdens onze werkzaamheden houden we je natuurlijk op de hoogte van onze voortgang. Doe de postcodecheck op onze website om te zien of glasvezel al beschikbaar is op uw adres.
Nee. Daarvoor zult u een glasvezelbonnement bij één van onze provider moeten afsluiten. Pas als de monteur van uw provider het modem heeft geïnstalleerd en uw glasvezelabonnement heeft geactiveerd, dan kunt u gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk van Citius Fiber. Bekijk hier welke providers en abonnementen op dit moment voor u beschikbaar zijn.
Binnen een paar uur voorziet BAM Infra Telecom monteur uw huis van de glasvezelaansluiting. De aanleg in de straat duurt vaak 5 á 6 dagen. De aanleg in de hele wijk duurt langer, u kunt dan een aantal weken de ploegen van de aannemer in verschillende straten tegenkomen. Alles gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met de gemeente en tijdens de aanleg zullen we u op hoogte houden van onze voorgang. U zult tijdens deze aanleg, in uw straat of wijk, uw woning gewoon kunnen bereiken en we stellen alles in staat om de overlast tot een minimum te beperken. Mocht u tijdens de werkzaamheden vragen hebben dan kunt u deze stelle aan de Nederlands sprekende BAM Infra Telecom medewerker met een geel veiligheidshesje.
Voor de aanleg hebben we opdracht gegeven aan de aannemer BAM Infra Telecom (Infra Telecom). Citius Fiber exploiteert, beheert en onderhoudt het glasvezelnetwerk. Wist u dat de medewerkers van BAM Infra Telecom & Citius Fiber (mede-)verantwoordelijk is voor 30% van de glasvezelaanleg in Nederland?
De glasvezel wordt ongeveer 60 cm diep, ondergronds naar uw woning gebracht. Dit doen we via een zogenaamde tuinboring. Een tuinboring is onschadelijk voor de voortuin en bestrating. Voor een tuinboring hoeft u niet thuis te zijn. Is uw tuin meer dan 30 meter dan gaat dit vaak niet in 1 keer. We zullen dan halverwege in uw tuin een gat ter grootte van ongeveer een stoeptegel in de grond maken. Natuurlijk bepalen we samen met u de beste plek en beperken we de eventuele schade tot een minimum.
In Prinsenbeek zijn we tot het einde van het jaar bezig. In andere gebieden hangt het er vanaf hoe groot de gemeente is en het aantal huishoudens in een aanleggebied. Meestal duur ongeveer één tot twee jaar om in een gemeente of gebied een glasvezelnetwerk aan te leggen.
De COAX kabel is van Ziggo. Wij doen hier dus niets mee. In een aanleggebied leggen we een nieuw glasvezelnetwerk naast dit kabelnetwerk aan. Onze providers bieden vaak dezelfde of zelfs meer televisiezenders dan Ziggo aan. Ja ,ook Formule 1! Maar wilt u toch televisie blijven kijken via Ziggo, dan kan dat als u naast een een glasvezelabonnement voor internet of internet en bellen, uw televisieabonnement bij Ziggo aanhoudt en de televisie met de apparatuur& kabels van Ziggo verbonden houdt.
Meestal niet. Omdat iedere huissituatie anders is kan de glasvezelmonteur of de monteur van uw gekozen provider u hier het beste bij helpen.
U ontvangt van Citius Fiber een informatiepakket met alle informatie. In de weken totdat uw woning aangesloten wordt , ontvang u op de voor u relevante tijdstippen informatie van BAM Infra Telecom. Via onze website houden we u op de hoogte van de actuele status in uw wijk. Voor vragen over de planning, het wijzigen van afspraken kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Hebt u vragen over glasvezeldiensten en -abonnementen neem dan contact op met de beschikbare providers.
Aannemer BAM Infra Telecom heeft van Citius Fiber de opdracht gekregen om het glasvezelnetwerk aan te leggen. BAM Infra Telecom voert dus de (graaf-)werkzaamheden voor het glasvezelproject uit. De medewerkers (schouwer, gravers en monteurs) die in uw wijk, straat en woning werkzaam zijn, vallen onder verantwoording van BAM Infra Telecom. Zij zorgen ervoor dat het netwerk goed wordt aangelegd. Voor vragen over de aanleg kunt u contact opnemen met de klantenservice. Citius Fiber exploiteert, beheert en onderhoudt het glasvezelnetwerk.
Tijdens de schouwing komt een schouwer van BAM Infra Telecom bij u thuis om samen met u te kijken wat de meest geschikte plek is voor uw glasvezelaansluiting. Zowel technisch, als voor het oog. Meestal is dit de meterkast of daar waar de huidige telefoonaansluiting of COAX kabel u huis binnenkomt. Mocht u online nog geen toestemming hebben gegeven voor de gratis glasvezelaansluiting dan kunt u dit ook bij de schouwer regelen. Het schouwen gebeurt overdag op werkdagen en zonder afspraak.
Valt uw woning of bedrijfspand binnen het aansluitgebied? Dan ontvangt u enkele weken voor de aanleg een informatiepakket van Citius Fiber. U kunt ook de postcode check op de website doen. Zo weet u of uw woning of bedrijfspand in aanmerking komt voor een gratis glasvezelaansluiting. Wij leggen straat voor straat uit, dus niet alle woningen in een aansluitgebied zullen op het zelfde moment aangesloten worden.
De monteur van de BAM Infra Telecom sluit onze glasvezelkabel op een glasvezel-aansluitdoos (de FTU). Pas als de provider van uw keuze het modem installeert en activeertm kunt u genieten van supersnel internet, HD televisie kijken en voordelig bellen.
We proberen de overlast van de aanleg zo veel mogelijk te beperken. Als het maar even kan boren we de leiding onder de grond en kan de glasvezelkabel onder je tuin of oprit . De tuin en bestrating blijven daarbij intact. Allemaal in overleg.
Als uw woning wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk dient u thuis te zijn. Als er glasvezel in uw straat wordt gelegd hoeft u niet thuis te zijn. Voor de aansluiting bij u thuis zal er eerst een schouwer van BAM Infra Telecom langskomen voor de schouwing. Hoewel de schouwing niet op afspraak gaat, kan deze pas plaatsvinden als u thuis bent, want dan bepaalt de schouwer samen met u de glasvezelkabel uw huis naar binnen gaat en waar de glasvezelaansluiting moet komen. Bij de hierop volgende afspraak, als de glasvezelmodem wordt geïnstalleerd, zal er ook iemand aanwezig moeten zijn in uw woning. Het is natuurlijk mogelijk om de afspraak te wijzigen. Dit kan door contact op te nemen onze kantenservice. U wordt tijdig geïnformeerd over de start van de werkzaamheden bij uw in de straat en dit gebeurt altijd in samenspraak met de gemeente. Tijdens de straatwerkzaamheden hebben wij geen toegang tot uw woning nodig, u hoeft dan dus niet thuis te blijven.
Als er glasvezel in uw straat wordt gelegd hoeft u niet thuis te zijn. Als het modem bij u thuis wordt geïnstalleerd, of als de schouwer langs komt, dient u wel thuis te zijn.
Die zijn er niet. Met de aansluiting op het glasvezelnetwerk bent u klaar voor de toekomst. Daar zijn verder geen kosten mee gemoeid en u verplicht zich verder tot niets.
Uw glasvezelaansluiting wordt aangelegd in opdracht van Citius-Fiber, een bedrijf met jarenlange ervaring op de markt van communicatienetwerken. Kiest u voor een gratis aansluiting, dan komt er een monteur van BAM Infra Telecom bij u langs om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. Ook als u nog niet online of via de antwoordkaart heeft aangegeven aan te willen sluiten, meldt hij zich bij u. U kunt dan alsnog gebruikmaken van de gratis aansluitactie. Wat u ook kiest, wij regelen vervolgens alles verder. Vraag gerust naar legitimatie.
Ja hoor. Dat kan. Omdat we op dit moment alle adressen in één keer aansluiten, hoeven we u geen kosten in rekening te brengen. Maar u begrijpt dat als we op een later tijdstip speciaal voor u een nieuwe aansluiting moeten maken, dat we die kosten zullen moeten doorberekenen. Aarzel daarom niet langer en maak nu gebruik van dit mooie aanbod.
Voor Prinsenbeek starten wij de werkzaamheden in april van dit jaar. Het aansluiten van woningen start vanaf de zomer en zal duren tot einde van het jaar.
Als u niets doet sluiten we u niet aan op het glasvezelnetwerk in Prinsenbeek. U kunt tot 15 mei 2020 beslissen of er in uw woning of bij uw bedrijf een gratis aansluiting moet komen. Als u later wilt aansluiten, dan zijn daar kosten aan verbonden omdat we dan opnieuw de grond in moeten. De aansluiting verplicht u echter tot niets. Zie glasvezel als de snelweg voor uw internet. U beslist zelf of en wanneer u er gebruik van wilt maken, maar de oprit er naar toe heeft u dan in elk geval geregeld. Of u zich nu wel of niet aanmeldt en laat aansluiten, u kunt er altijd voor kiezen om bij uw huidige provider te blijven. U profiteert dan alleen niet van de voordelen van glasvezel.
U kunt voor uw (internet)diensten gewoon bij KPN blijven. Ook nadat uw huis op glasvezel is aangesloten; u profiteert dan alleen niet van de voordelen van glasvezel. Hiervoor dient u een abonnement af te sluiten bij de dan beschikbare providers.
Om zeker te zijn van een gratis glasvezelaansluiting hoeft u zich alleen vóór 15 mei aan te melden bij Citius Fiber. Wij leggen het glasvezelnetwerk in Prinsenbeek aan. Zie glasvezel als een snelweg voor uw internet. U beslist zelf of en wanneer u er gebruik van wilt maken, maar de oprit er naar toe heeft u dan in elk geval geregeld. U kunt voor uw (internet-)diensten dus nog gewoon bij KPN blijven. Ook nadat uw huis op glasvezel is aangesloten; u profiteert dan alleen niet van de voordelen van glasvezel. Hiervoor dient u een abonnement af te sluiten bij de dan beschikbare providers.
Citius Fiber legt glasvezel aan in stedelijke gebieden in Nederland. Normaal gesproken dus tot de grenzen van dorpen en steden, zo ook in Prinsenbeek. Mochten er meerdere woningen of bedrijven op net over deze grens liggen en die dus in beginsel niet in aanmerking komen voor een gratis glasvezelaansluiting, dan kunnen bewoners zich melden bij Citius Fiber via servicedeskcitius@bam.com. Citius Fiber bekijkt dan iedere situatie afzonderlijk om een afweging maken hoe zij hiermee om willen gaan.
Als u toestemming geeft als we in uw wijk glasvezel aanleggen, krijgt u de glasvezelaansluiting gratis. U kunt ook kiezen om later aangesloten te worden op ons glasvezelnetwerk. Maar omdat de aannemer dan terug moet komen en de werkzaamheden apart voor u moet uitvoeren worden hiervoor wel kosten in rekening gebracht.
Ja, ook als u zich heeft aangemeld komt onze schouwer. Tijdens de schouwing zal hij samen met u kijken wat de meest geschikte plek is voor uw glasvezelaansluiting. Zowel technisch, als voor het oog. Meestal is dit de meterkast of daar waar de huidige telefoonaansluiting of COAX kabel u huis binnenkomt. Mocht u zich online of via de antwoordkaart nog niet aangemeld hebben voor de gratis glasvezelaansluiting dant kunt u dit ook bij de schouwer regelen. Het schouwen gebeurt overdag op werkdagen en zonder afspraak.
Mocht u om wat voor reden ook zich niet aan kunnen melden via onze website of antwoordkaart dan kunt u dit ook doen bij de schouwer. Hij vraagt u hiervoor om een handtekening te zetten op het schouwrapprt
Als u zich niet aanmeldt, sluiten we uw woning niet aan op glasvezel. Zonde, want alleen tijdens de aanlegperiode is de aansluiting gratis en geheel vrijblijvend. In sommige gevallen verhoogt een glasvezelaansluiting zelfs de waarde van uw woning. Als u later alsnog een glasvezelaansluiting wilt, worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Dit komt omdat er dan speciaal voor u werkzaamheden plaatsvinden om uw woning aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.
Als de schouwer bij u langs komt wordt een rapport samengesteld waarbij goedkeuring wordt gevraagd aan de VvE om de glasvezel aan te leggen in de woningen. Tijdens de VvE-vergadering moet besluit genomen worden of wij daadwerkelijk mogen starten met de aanleg. Mocht de jaarlijkse vergadering net zijn geweest, dan adviseren wij om dit onderwerp in een extra vergadering alsnog te behandelen. Zo lopen we geen vertraging op tijdens de glasvezelaanleg in de wijk. Als u dus graag een gratis glasvezelaansluiting wilt, dan,helpt het enorm als u de aanleg van glasvezel op de agenda van de betreffende VvE zet. Wil de VvE meer informatie over glasvezel dan geven we u dit graag in een persoonlijk gesprek met het VvE-bestuur of tijdens een ledenvergadering. Vul dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Naast de goedkeuring van de VvE dient u zich ook zelf aan te melden op onze website met de persoonlijke inlogcode en code die u van ons heeft ontvangen of door de volledig ingevulde antwoordkaart terug te sturen.
Zijn wij aan het werk in uw gemeente of wijk, maar wordt uw adres niet gevonden via de postcode check. Neem dan contact op met onze klantenservice. Het kan zijn dat u ninderdaad iet in aanmerking komt voor een gratis glasvezelaansluiting omdat u uw woning te ver van het netwerk (-distributiepunt) ligt. Wilt u toch aangesloten worden, neem dan contact op met de klantenservice. Mogelijk kunnen we iets regelen, maar houdt u dan wel rekening met kosten.
Dat kan meerdere redenen hebben: 1. uw adres is niet geregistreerd in de Basisadministratie Adressen & Gebouwen (BAG) van je gemeente. 2. Uw adres valt buiten het postcodegebied waar wij glasvezel gaan aanleggen. 3. uw adres heeft al een glasvezelaansluiting. 4.Uw adres staat op een bedrijventerrein.
Eerst komt een monteur van de BAM Infra Telecom bij u langs om uw woning aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Zodra aangesloten, ontvangt u bericht van uw provider voor een afspraak om uw aansluiting te activeren. Bij de door u gekozen provider kunt u terecht voor vragen over uw glasvezelabonnement of apparatuur. Voor vragen over de (aanleg)werkzaamheden in uw wijk belt u met onze klantenservice.
Als uw woning is aangesloten op de glasvezel, moet uw provider de aansluiting nog activeren. Daarvoor hebt u een glasvezelabonnement nodig. Neem daarvoor contact op met de provider van uw keuze.
Aanmelden voor een gratis glasvezelaansluiting kunt u online doen met de persoonlijke inlogcode en het wachtwoord dat u van ons via de post heeft ontvangen. Ook kunt zich ook aanmelden via de antwoordkaart, telefonisch, bij de schouwer van de BAM Infra Telecom of door tijdens de aanlegperiode een abonnement aan te schaffen bij 1 van de beschikbare providers.
Ja, dat kan. U kunt dit aangeven bij de schouwer, die bij u langskomt of sompelweg door u niet aan te melden.. Wij en de gemeente zijn er echter van overtuigd dat glasvezel een uitstekende investering in de toekomst is. Tijdens de aanleg van het glasvezelnetwerk is de aansluiting in uw woning gratis. Wilt u later alsnog een glasvezelaansluiting, dan moeten we er speciaal voor terug komen en is deze niet meer kosteloos.
Ja, wij willen dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van ons snelle en betrouwbare glasvezelnetwerk. Daarom is de glasvezelaansluiting gedurende de aanlegperiode gratis voor bewoners en ondernemers binnen een aansluitgebied. Doe de postcode check om te kijken of uw woning in aanmerking komt. Als u geen toestemming geeft voor de aansluiting en later alsnog glasvezel wilt, dan zijn er wel kosten aan verbonden. Ligt er al glasvezel in je wijk is, maar hebt u nog geen aansluiting in uw woning? Dan komt u alleen in aanmerking voor glasvezel wanneer u ook een abonnement afsluit bij een van de providers.
De aansluiting is gratis en verplicht u tot niets. Zie het als een snelweg voor uw internet. U beslist zelf of en wanneer u er gebruik van wilt maken, maar de oprit er naar toe heeft u dan in elk geval geregeld. Eenmaal aangesloten heeft u de keuze uit verschillende providers met aantrekkelijke pakketten. U kunt er ook voor kiezen om op een later moment gebruik te maken van uw glasvezel aansluiting. Let wel: meestal hebben de providers tijdens de aanleg extra scherpe aanbiedingen die later niet meer beschikbaar komen. Kijk hier de beschikbare providers en hun aanbod.
Geen nood. Geeft de postcode check aan dat u in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting dan kunt u zich ook aanmelden zonder de inlogcode en wachtwoord. We checken dan nog wel even of gemachtigd bent om zich aan te melden. Aanmelden kan overigens ook persoonlijk bij de schouwer of door tijdens de aanlegperiode een abonnement te bestellen bij 1 van de beschikbare providers. Heeft u toch nog hulp nodig neem dan contact op met onze klantenservice.
In het informatiepakket zit een persoonlijke inlogcode in en wachtwoord waarmee u zich op de website gratisglasvezelaansluiting.nl kunt aanmelden voor een gratis glasvezelaansluiting. U kunt zich ook aanmelden door de antwoordkaart uit het informatiepakket volledig ingevuld terug te sturen. Doe dit vóór de aangegeven datum – voor Prinsenbeek is dat 15 mei 2020 – dan bent u verzekerd van een gratis glasvezelaansluiting.
Neem dan contact met ons op! Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.00 via servicedeskcitius@bam.com of op telefoonnummer 085-0479062.
KPN kiest er nog voor om alleen diensten te leveren over haar eigen glasvezelnetwerk. KPNNetwerkNL is druk om dit eigen netwerk aan te leggen maar het duurt nog vele jaren voordat dit landelijk dekkend is. In de gemeentes waar Citius Fiber een glasvezelnetwerk aanlegt is KPN niet of nog niet actief. Hoewel KPN welkom is om haar diensten over ons netwerk te leveren is dit nu dus nog niet geval. Gelukkig bieden de providers die nu al beschikbaar zijn dezelfde diensten aan tegen een veelal lagere prijs en hogere snelheden. En overstappen is heel gemakkelijk. Kijk hier het aanbod van de beschikbare providers.
Wij hebben een open netwerk. Dat betekent dat iedere provider die dat wenst haar diensten over ons netwerk kan aanbieden. Bekendere partijen als T-mobile, KPN of Ziggo kiezen soms voor om hun diensten niet of nog niet aan te bieden omdat ze bijvoorbeeld liever een eigen netwerk exploiteren. Dit laat vaak lang op zich wachten of zorgt ervoor dat u pas heel laat of misschien wel niet gaat profiteren van de voordelen van glasvezel. Andere serviceproviders, die wel hun diensten over ons netwerk aanbieden besteden vaak minder geld aan marketing om landelijke bekend te krijgen maar zijn wel vaak al jaren of decennia actief. Vaak bieden ze meer flexibiliteit, hogere internetsnelheden, meer service, lagere prijzen en vaak zelfs een combinatie daarvan. Er is daarmee altijd een abonnement die past bij uw persoonlijke situatie. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn en voor een advies op maat. Mochten er in de toekomst meer providers bij komen dan zullen we u hierover informeren.
Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn. Bestellen kan bij de provider van uw keuze.
Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
Onze providers zijn landelijke partijen en leveren in heel Nederland glasvezelabonnementen. Zij bieden abonnementen voor zeer concurrerende tarieven en hogere snelheden dan u gewend bent. Vaak bent u of goedkoper uit of krijgt u (veel) meer internetsnelheid voor hetzelfde geld. Er zijn verschillende providers en abonnementen via onze glasvezel beschikbaar. Er is dus altijd een abonnement dat past bij uw wensen of budget. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn en voor een advies op maat.
Ziggo heeft een eigen (coax-) netwerk. Dit netwerk bestaat voor een deel uit glasvezel maar voor het laatste deel van de straat naar uw woning nog niet. Hierdoor kunnen ze tot maximaal 400Mb internetsnelheden in uw straat bieden. Maar deze snelheid deelt u met anderen in uw straat en is alleen de download snelheid. Wilt u bijvoorbeeld foto’s, video’s of documenten uploaden of versturen dan is bij Ziggo de snelheid maar 40Mb. Ook deze snelheden deelt u met anderen in uw straat. Bij glasvezel zijn up- & downloadsnelheid gelijk en deelt u deze niet met anderen.
Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn. Mochten er in de toekomst meer providers bij komen dan zullen we u hierover informeren.
Ja, dat kan. U kunt dan abonnement kiezen met alleen internet of internet en bellen bestellen bij de provider van uw keuze. U moet dan wel uw TV-abonnement bij Canal Digitaal aanhouden en u televisie met de schotel verbonden houden
Ja, dat kan. U kunt dan abonnement kiezen met alleen internet of internet en bellen bestellen bij de provider van uw keuze. U moet dan wel uw televisieabonnement bij Ziggo aanhouden en uw televisie met de apparatuur en kabels van Ziggo verbonden houden. Als u ook internet en telefonie bij Ziggo hebt kunt u dat stopzetten.
Ons glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers welkom zijn om zich bij ons aan te melden voor toegang tot ons netwerk. Soms kiezen providers ervoor om een specieke wijken hun diensten niet of nog niet aan te bieden. Levert uw provider in uw wijk geen diensten over ons netwerk, dan heeft u nog altijd een ruime keuze uit andere providers. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn. Mochten er in de toekomst meer providers bij komen dan zullen we u hierover informeren.
Dit is afhankelijk van uw provider en het gekozen pakket. Maar bijna atijd kunt u meerdere (tot 4) ontvanger gebruiken. Deze vraag kunt u dus het beste stellen aan de provider van uw keuze of bij deze lokale partners. Zij helpen u er graag mee verder. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
Ons glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers welkom zijn om zich bij ons aan te melden voor toegang tot ons netwerk. Soms kiezen providers ervoor om een specieke wijken hun diensten niet of nog niet aan te bieden. Levert uw provider in uw wijk geen diensten over ons netwerk, dan heeft u nog altijd een ruime keuze uit andere providers. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn. Mochten er in de toekomst meer providers bij komen dan zullen we u hierover informeren.
Is de monteur al bij u langs geweest en zijn de werkzaamheden in uw woning afgerond? Dan is de glasvezelaansluiting geïnstalleerd. Soms vinden er nog aansluitwerkzaamheden plaats in de wijkcentrale (P-o-P, Point-of-Presence). Deze locatie maakt straks verbinding met uw woning. Deze werkzaamheden zullen meestal binnen enkele weken afgerond zijn. Is uw aansluiting helemaal gereed dan ontvang u van ons bericht. Om te profiteren van uw aansluiting en supersnelinternet hebt u we een glasvezelabonnement nodig. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
Als u voor het eerst een glasvezelabonnement afsluit ons netwerk, dan verandert uw IP-adres. Voor meer informatie over uw nieuwe IP-adres kunt u het beste contact opnemen met uw provider. Tijdens de werkzaamheden in de straat door Citius Fiber verandert er nog niets. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
Ja, u kunt Digitenne blijven behouden. Digitenne maakt geen gebruik van ons glasvezelnetwerk, u zult dan dus een apart abonnement houden bij KPN.
Ja, bijna altijd kun u uw huidige alarmcentrale aan sluiten op ons glasvezelnetwerk. Wilt u het zeker weten? Neem dan contact op met de leverancier van uw alarmcentrale en de provider van uw keuze om dit na te vragen.
Onze providers zijn landelijke partijen en leveren in heel Nederland glasvezelabonnementen. Zij bieden abonnementen voor zeer concurrerende tarieven en hogere snelheden dan u gewend bent. Vaak bent u of goedkoper uit of krijgt u (veel) meer internetsnelheid voor hetzelfde geld. Gemiddeld genomen kost een alles-in-1 pakket €45-€80 per maar er zijn ook abonnementen zonder bellen e/o televisie beschikbaar. Bekijk hier welke providers en abonnementen nu al hu dienste leveren over ons glasvezelnetwerk.
De mogelijkheden en de apparatuur die u nodig hebt om van uw glasvezelaansluiting gebruik te maken verschillen vaak per provider. De providers kunnen u daarom het beste adviseren rondom deze onderwerpen en de voor u beschikbare glasvezelabonnementen. Voor overige vragen kunt u terecht bij onze klantenservice.
Ons glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat alle providers welkom zijn om zich bij ons aan te melden voor toegang tot ons netwerk. Bekendere partijen als T-mobile, KPN of Ziggo kiezen kiezen er soms voor om een specifieke wijken hun diensten niet of nog niet aan te bieden. Levert uw provider in uw wijk geen diensten over ons netwerk, dan heeft u nog altijd een ruime keuze uit andere providers. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn. Mochten er in de toekomst meer providers bij komen dan zullen we u hierover informeren.
U kunt kiezen uit verschillende providers, allemaal betrouwbare en gerenommeerde providers met jarenlange ervaring op het gebied glasvezel. Zij bieden verschillende abonnementen aan die passen bij elke situatie, maar in ieder geval snel en stabiel internet, interactieve televisie met zeer goede beeldkwaliteit en betrouwbare telefonie. Als u uw postcode en huisnummer in de postcode check op deze website invult, ziet u bij welke dienstaanbieders u een abonnement kunt afsluiten. U sluit een abonnement rechtstreeks met hen af en meldt zich daarmee direct aan voor de glasvezelaansluiting in uw woning. Wilt u nog niet kiezen meldt u zich dan in ieder geval wel vast aan de voor de gratis glasvezelaansluiting met de persoonlijke inlogcode en het wachtwoord op deze website.
Ja dat kan. Bij de meeste providers bieden kunt u ook Ziggo Sport of Formule 1 bestellen. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
Citius Fiber exploiteert, beheert en onderhoudt het glasvezelnetwerk. Glasvezelabonnementen – meestal een combinatie van internet, televisie en bellen – worden door de providers verkocht. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn en voor een advies op maat.
De glasvezelaansluiting zelf is gratis. Maar als u wilt profiteren van de voordelen zoals supersnel en stabiel internet, dan moet u een abonnement afsluiten bij één van de beschikbare providers. Vaak hebben onze providers tijdens de aanleg ook exclusieve aanbiedingen. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
Dat is voor iedereen verschillend. Dit hangt sterk af van het aantal apparaten dat u in huis hebt aangesloten op het internet en hoe intensief iedereen in uw huishouden gebruik maakt van het internet. Over het algemeen hebt u een hogere internetsnelheid nodig bij meer activiteit, (gelijktijdige) gebruikers en apparaten. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
Glasvezel biedt veel meer dan alleen televisie kijken. We maken meer en meer gebruik maken van het internet, up & downloaden grotere bestanden, foto’s en films en kijken steeds vaker televisie via Uitzending Gemist, Netflix, Disney +, Amazon Prime en Apple TV. Glasvezel is goed voorbereid op deze ontwikkeling. De Coax kabel voorziet nu nog in de huidige vraag maar loopt tegen haar grens. Natuurlijk kunt u altijd via de schotel televisie blijven kijken en alleen kiezen voor internet of internet en bellen via glasvezel. U bepaalt!
Bijna alle aanbieders bieden pakketten met interactieve televisie. U hebt vaak dezelfde mogelijkheden als via de kabel of ds of meer. Er zijn hd-zenders, u kunt gebruik maken van interactieve tv, tv opnemen en pauzeren, een abonnement nemen op extra zenders en televisie kijken op uw smartphone of tablet. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn,
Ja, dat kan. Onze providers bieden verschillende abonnementen. Bijna altijd bieden ze naast alles-in-1-pakketten ook de mogelijkheid om alleen een abonnement op internet of internet en bellen te bestellen. Let wel: een combinatiepakket met televisie en bellen is vaak voordeliger. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn en voor een advies op maat.
Een glasvezelabonnement kunt u bestellen bij de beschikbare providers. Zij bieden meestal een keuze uit verschillende pakketten en internetsnelheden tegen concurrerende tarieven. Kijk hier voor de beschikbare providers en abonnementen. De glasvezelaansluiting zelf is gratis, mits u zich gedurende aanlegperiode hebt aangemeld.
Nu we vaker thuiswerken, online gamen en hoge HD, 4K of zelfs 8K televisie willen kijken is supersnel en stabiel internet een basisbehoefte geworden. Bovendien blijft het internet groeien. Steeds meer ‘slimme’ apparaten en nieuwe toepassingen maken gebruik van het internet. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostraat of een slimme deurbel. In de toekomst komen er steeds meer van dit soort toepassingen bij. Met glasvezel bent u klaar voor de groei van het internet. Vandaag al, maar ook morgen en in de toekomst. Op het moment dat wij bij u in de wijk glasvezelnetwerk aanleggen is een glasvezelaansluiting in uw huis helemaal gratis. U bent dan nog niet verplicht een abonnement bij een provider af te sluiten, maar u voorkomt wel extra kosten als we speciaal voor u later terug moeten komen om uw huis aan te sluiten op ons netwerk.
U kunt een abonnement afsluiten bij één van de providers, die op uw adres glasvezel-abonnementen aanbieden. Bekijk hier welke providers en abonnementen voor u beschikbaar zijn.
De providers die hun diensten op ons glasvezelnetwerk aanbieden kunnen u helpen bij een zorgeloze overstap. Het nieuwe abonnement gaat dan in na afloop van het huidige abonnement. Hebt u minder dan een jaar geleden een abonnement afgesloten, dan zit u waarschijnlijk nog in contract. Na het eerste jaar is uw abonnement doorgaans maandelijks opzegbaar. Met uw nieuwe provider kunt u afspreken wanneer u uw nieuwe glasvezelabonnement wilt laten ingaan. Uw nieuwe provider helpt u graag bij een zorgeloze overstap en zorgt dat u nooit zonder internet zit of dubbele kosten betaald. Wil u zo snel mogelijk profiteren van de glasvezelaansluiting, dan raden we u aan om uw huidige abonnement stilzwijgend door te laten lopen. Als u verlengd of een nieuw abonnement afsluit bij uw huidige provider is de opzegtermijn een jaar in plaats van een maand (of de nog resterende maanden van uw oorspronkelijke contractperiode).
Wij raden aan om uw huidige abonnement pas op te zeggen als de glasvezelaansluiting in uw woning gereed is en ruim van te voren af te stemmen met uw nieuwe provider wanneer uw nieuwe abonnement in moet gaan. Uw nieuwe provider helpt u graag bij een zorgeloze overstap en zorgt dat u nooit zonder internet zit of dubbele kosten betaald.
Via de postcode check op deze website kunt u controleren of uw woning in aanmerking komt voor een gratis glasvezelaansluiting.
Alle beschikbare providers die ook telefonie aanbieden, geven u de mogelijkheid om uw telefoonnummer te behouden. U kunt dit bij uw bestelling aangeven. Of u ook uw e-mailadres kunt behouden ligt eraan. Als dit van een partij als bijvoorbeeld Gmail, Yahoo, Hotmail, Outlook of Icloud is dan is er niets aan de hand. Hebt u een e-mail adres van Ziggo of KPN komt er iets meer bij kijken. De provider van uw keuze helpt u graag bij een zorgeloze overstap.
Wij leggen alleen in gemeentes een glasvezelnetwerk aan als dat er nog niet is. Wij leggen glasvezel aan tot in uw huis, dat is belangrijk omdat alleen dan de volle capaciteit van glasvezel kan worden benut. Het kan zijn dat er een andere partij claimt dat u al glasvezel of glasvezelsnelheden hebt. Meestal betekent dit dan het netwerk voor maar een deel uit glasvezel bestaat, maar voor het laatste deel van de straat tot aan uw huis nog niet. Hierdoor kan er vaak tot maximaal 400Mb internetsnelheden in uw straat worden geboden. Deze snelheid deelt u met anderen in uw straat en is alleen de download snelheid. Wilt u bijvoorbeeld foto’s, video’s of documenten uploaden of versturen dan is deze snelheid vaak nog maar 40Mb. Ook deze snelheden deelt u met anderen in je straat. Bij glasvezel zijn up- & downloadsnelheid gelijk en deelt u deze niet met anderen. Met een glasvezelaansluiting van Citius Fiber in uw huis bent u v (wel) erzekerd van netwerk dat nog decennia lang mee kan.
Dat kunnen we zo niet zeggen. Voor en tijdens de werkzaamheden in uw straat informeren we u natuurlijk over wat we gaan doen. Dit doen we via de post, maar ook via e-mail. Door u in te schrijven voor onze nieuwsupdates bent u altijd op de hoogte. Heeft u vragen over de planning? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Als u wilt graven in uw tuin of op uw eigen grond, maak dan altijd eerst melding via klicmelding.nl. U ziet dan waar de kabels en leidingen in uw tuin lopen. Mocht u per ongeluk toch een glasvezelkabel stuk hebben gemaakt , meldt dit dan eerst bij uw provider. Die zal dan met Citius Fiber contact opnemen om de schade zo snel mogelijk proberen te herstellen. De kosten van de schade zijn dan voor uw rekening.
We vinden het vervelend dat u schade hebt opgelopen en helpen u graag om het op te lossen. U kunt de schade melden door contact met ons nemen door dit formulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij nemen klachten snel in behandeling en zorgen dat het spoedig wordt opgelost. Als u een klacht hebt over werkzaamheden in uw straat, woning of buurt neem dan contact op met onze klantenservice. Voor vragen en klachten over uw apparatuur (bijvoorbeeld modem) of abonnement kunt u direct contact opnemen met uw provider.
Op onze website kun je terecht voor de meest actuele status in uw wijk en straat. Ook houden we je op de hoogte van de planning via de lokale media en (graaf-)brieven.
Ervaart u problemen met diensten zoals internet, televisie en/of telefonie, die worden geleverd door providers op ons netwerk? Neem dan rechtsreeks contact op met de klantservice van uw provider. Zij kunnen u meestal direct helpen.
Bij storingen kunt u contact opnemen met uw provider. Deze onderzoekt dan wat de oorzaak is. Een storing kan bijvoorbeeld te maken hebben met de apparatuur of diensten van uw provider. Wanneer er inderdaad een storing op het glasvezelnetwerk is, dan zal uw provider dit melden bij de landelijke storingsdienst en Citius Fiber.
Neem dan contact met ons op! Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.00 via servicedeskcitius@bam.com of op telefoonnummer 085-0479062.
Het glasvezelproject in Prinsenbeek wordt volledig betaald door Citius Fiber. Wij ontvangen hiervoor financiering van investeerders, die het belang inzien van een snelle uitrol van glasvezel in steden en dorpen in Nederland. Citius Fiber verdient de investeringen op termijn terug als aanbieders en ontwikkelaars gebruikmaken van het netwerk.
Betaalbaar internet? Ieder gebied dat Citius aandoet, wordt direct gerealiseerd. Geen vraagbundelingscampagnes, geen eigen bijdrage, wel scherpe tarieven. Directe, gratis aanleg met een aantrekkelijk aanbod dus. Iedereen aangesloten? Citius richt zich op dorpen en steden in Nederland en sluit iedereen aan die dat wil. Als Citius aankondigt in een gebied te gaan bouwen, krijgt iedereen in het gebied een aansluiting. Handig voor nu, maar ook voor in de toekomst. Betrouwbaar internet? Glasvezel is een zeer betrouwbare techniek en daardoor ongevoelig voor storingen. Bovendien kent glasvezel een enorme bandbreedte. Met meerdere apparaten tegelijk online is dus geen enkel probleem.
Snel, betrouwbaar en veilig internet voor iedereen. Wij willen de komende jaren 200.000 huishoudens aansluiten op ons glasvezelnetwerk.
Wij maken supersnel, betrouwbaar én betaalbaar toegang tot internet, televisie en telefonie mogelijk door de aanleg van glasvezel in Nederland.We richten ons daarbij op de stedelijke gebieden in Nederland. Hier hoort iedere plaats in Nederland waar nog geen glasvezel ligt bij. Citius Fiber zorgt voor de (technische) voorbereiding, bouwvergunningen, realisatie, financiering en onderhoud van het netwerk. Daarbij zijn we onafhankelijk van overheidsgelden. En we sluiten in een gebied iedereen aan die dat wil. Ons glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat we meerdere providers toelaten op ons netwerk. Daarbij zorgen wij ervoor dat deze providers elkaar aanvullen en diensten leveren tegen marktconforme voorwaarden. Dat betekent dus meer keuzevrijheid voor consument en bedrijf.
Citius Fiber is een nieuwe speler op de markt van communicatienetwerken met jarenlange ervaring. Dat klinkt tegenstrijdig, maar de mensen achter Citius zijn (mede) verantwoordelijk geweest voor ten minste 30% van de gerealiseerde glasvezel infrastructuren in Nederland.
Neem dan contact met ons op, we helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.00.