Iedereen in Nederland een glasvezel­aansluiting

Citius is ambitieus

Jazeker! Snel, betrouwbaar én betaalbaar toegang tot internet, televisie en vaste telefonie. Toegankelijk voor iedereen. Dat is waar Citius voor staat. En dat maken we mogelijk door de aanleg van glasvezel in Nederland.

Citius is een nieuwe speler op de markt van communicatienetwerken met jarenlange ervaring. Dat klinkt tegenstrijdig, maar de mensen achter Citius zijn (mede) verantwoordelijk geweest voor ten minste 30% van de gerealiseerde glasvezel infrastructuren in Nederland. Met al deze ervaring als waardevolle bagage gaan we de uitdaging aan.

We richten ons daarbij op de stedelijke gebieden in Nederland. Hier hoort iedere plaats in Nederland waar nog geen glasvezel ligt bij. Citius zorgt voor de (technische) voorbereiding, bouwvergunningen, realisatie, financiering en onderhoud van het netwerk. Daarbij zijn we onafhankelijk van overheidsgelden. En we sluiten in een gebied iedereen aan die dat wil.

Het netwerk van Citius is een open netwerk. Dat betekent dat we meerdere serviceproviders toelaten op ons netwerk. Daarbij zorgen wij ervoor dat deze providers elkaar aanvullen en diensten leveren tegen marktconforme voorwaarden. Dat betekent dus meer keuzevrijheid voor consument en bedrijf.

Een glasvezel­aansluiting bij u thuis in 3 stappen

Fase 1

U kunt tot 15 mei 2020 beslissen of u in uw woning of bedrijf een gratis glasvezelaansluiting wilt hebben. Als u later wilt aansluiten zijn daar kosten aan verbonden omdat we dan opnieuw de grond in moeten. Regel daarom vandaag nog uw aansluiting.

Kiest u voor een gratis aansluiting, dan komt er een schouwer van BAM Infra Telecom bij u langs om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. Ook als u zich (nog) niet heeft aangemeld kom hij bij u langs. U kunt eventueel ook bij hem kenbaar maken dat u wilt profiteren van de gratis aansluitactie. De schouwer is herkenbaar aan de blauwe jas met de logo’s van BAM en Citius Fiber en zal zich op uw verzoek legitimeren.

In deze fase is BAM Infra al bezig met voorbereidende werkzaamheden. Zo zal bijvoorbeeld het glasvezeldistributiepunt geplaatst worden en wordt er soms al in uw wijk gegraven. Dit gebeurt altijd in overleg met de gemeente en nooit zonder u daar eerst over te informeren.

Fase 2

In deze fase beginnen we met graven. We werken van straat tot straat. Dit zal duren tot eind 2020. U zult overigens weinig last van ons hebben. Per straat zijn we niet langer dan enkele dagen bezig en u heeft altijd netjes toegang tot uw woning. Voordat we uw woning of bedrijf zelf aansluiten leggen we de glasvezelkabel eerst tot aan de voordeur. Uw tuin blijft gespaard, want we boren de leiding onder de grond naar uw woning. U hoeft hiervoor niet thuis aanwezig te zijn.

Fase 3

In deze fase beginnen we met het aansluiten. Er wordt een afspraak met u gemaakt om uw woning of bedrijf aan te sluiten. Vervolgens wordt de kabel op de met u afgesproken plek geïnstalleerd. Als u ook een abonnement heeft afgesloten bij één van de beschikbare providers, dan wordt er ook een afspraak met u gemaakt om de modem plaatsen en zal de aansluiting worden geactiveerd. U profiteert dan direct van supersnel en betrouwbaar internet.

Nog vragen of hulp nodig?

Neem dan contact met ons op, we helpen u graag! Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30-16.00.